Blaskó Balázs a színház igazgatója, megszűnik a mátraházi idősek otthona

Döntött a megyei közgyűlés a Gárdonyi Géza Színház igazgatói pályázatáról, az új direktor Blaskó Balázs lett. Arról is határoztak, hogy jogutód nélkül megszüntetik a mátraházi idősek otthonát. Szabó Róbert elnök úgy fogalmazott: bármennyire fájó, egy nagyobb cél érdekében, a megye túléléséért ezt meg kell tenni.

A Gárdonyi Géza Színház igazgatói pályázatára hárman jelentkeztek, egy pályázó visszalépett, így Barta Dóra, valamint Blaskó Balázs “maradt ringben”.
8 igen, 2 nem és 5 tartózkodás mellett az a döntés született, hogy 2016. januárjáig Blaskó Balázs vezeti a teátrumot.
Az újonnan kinevezett vezető úgy fogalmazott: megyei népszínházat kíván teremteni, amely kilép falai közül és megjelenik számos településen, több helyszínen. Olyan színházat, amely nyílt válaszokat fogalmaz meg a társadalom által feltett kérdésekre.
A legnagyobb vitát a mátraházi idősek otthonának ügye váltotta ki, az előterjesztés az otthon megszüntetéséről szólt. A Jobbik és a szocialisták nehezményezték, hogy az előterjesztést csak tegnap kapták meg, s úgy vélik: méltatlan az ügy horderejéhez az ilyen gyors döntés. A Fidesz-frakció szerint az előző ciklus halogatásának, aktatologatásának köszönhető a kialakult helyzet.
Szabó Róbert, a közgyűlés elnöke azt mondta: bármennyire is fájó, egy nagyobb cél érdekében, a megye túléléséért kell ezt a döntést meghozniuk.
Dr. Nagy Imre, a szocialisták frakcióvezetője név szerinti szavazást kért, végül a közgyűlés – 8 igen és 7 nem szavazattal– úgy döntött: jogutód nélkül megszűnik az otthon.