EKF-Eger-HÉSZ: búcsú a Magyar Kupától

A kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőben Magyarország egyik legjobb csapatát, a Szolnoki Olaj együttesét fogadta az NB I/B-ben szereplő EKF-Eger-HÉSZ. Egy félidőn keresztül jól tartotta magát a hazai együttes, utána viszont érvényesült a nagyobb rutin: 93-65-re nyert a Szolnok és bejutott a Magyar Kupa következő fordulójába.

Az A-csoport listavezetője, a Szolnok a Körmend elleni rangadó felvezetésének szánta ezt a meccset, így teljes kerettel érkeztek a Magyar Kupa nyolcaddöntőre. Mindkét szakvezető nyíltsisakos játékot várt övéitől, lehetőséget adva minél több játékosnak. Az első félidőben remekül helyt álltak az egri főiskolások. Clarkék csak 15-15 után tudták állandósítani vezetésüket, addig a sűrűn cserélgető szolnokiak futottak az eredmény és az egriek után. A második félidőre pontatlanabb lett a hazaiak játéka, így a Szolnok rövid idő alatt állandósította a 20 pont körüli különbséget. Erdeiék nagyot küzdve, szimpatikus játékkal hálálták meg a kilátogató nézők bizalmát, de csodát ők sem tudtak tenni. 93-65-re nyert a Szolnok, így ők – a Bonyhádot legyőző Salgótarjánnal együtt – már a legjobb nyolc között vannak a Magyar Kupában.
Az egriek legeredményesebb játékosa a 18 pontig jutó Máté Balázs volt, míg a másik oldalon Horváth Ákos 23 pontig jutott. Az egriek szombaton 16 órától újabb bajnokit játszanak: az ellenfél a Budafok-Csepel lesz, hazai pályán.