Agria RC Eger: két vereség a Veszprém ellen

A női röplabda NB I-ben a középszakasz mérkőzéseit teljesítik a csapatok. Az Agria RC Eger együttese a bennmaradásért küzd a Veszprém, a Rákospalota és a Kalocsa társaságában. Az elmúlt hétvégén két mérkőzést játszott az Eger és a Veszprém, mindkét esetben a veszprémiek győztek.

Dancs Renáta, Hajdú Bianka, Kovács Bettina és Répászki Marianna nélkül, a neumannos lányok pedig a pénteki Veszprém meccs mellett ráadásul szombaton diákolimpiai elődöntőben szerepeltek. Erre jött vasárnap az újabb Veszprém elleni derbi. Az első fellépés, pénteken, Veszprémben 3-1-es hazai sikert hozott. A egyetemisták rutinos játékosai már az első játszmában kihasználták a fáradtan mozgó egriek hibáit. A feladó Tobak Eszter és az ütő Kovács Anikó együttműködésének köszönhetően már a szett elején állandósult a 4-6 pontos veszprémi előny. 25-13-ra nyerte az első játszmát a Veszprém.
A második szettben fordított az Eger. Bár az elején megint a vendégek vezettek, Tóth Eszter szerváival egyenlített a hazai csapat és szoros végjátékban, 26-24-re nyertek Petrásék. A folytatásban nem sikerült megőrizni a lendületet. A harmadik szett 25-22-re, majd a negyedik 25-13-ra a veszprémieké lett, akik a pénteki, veszprémi 3-1 után Egerben is 3-1-re nyertek. Mivel a Rákospalota 3-0-ra nyert Kalocsán, ezért most a fővárosiak vezetik az alsóház mezőnyét. Az Eger rosszabb játszmaaránnyal, de a Veszprémmel azonos pontszámmal jelenleg kieső helyen áll. Legközelebb, január 30-ám hazai pályán a Kalocsa lesz Tóth Renátáék ellenfele.