Jótékony gasztronómusok

Háromszáz adag bükki tárkonyos vadragulevest osztottak szét a rászorulóknak az Eszterházy téren pénteken. A további kétszáz adag árából pedig a belvíz sújtotta Újfehértó lakosságát támogathatták az érdeklődők. A rendezvény megálmodója Dósa Tibor Magyarország Királyi Főszakácsa, a Felsőtárkányi Amatőr Gasztronómusokkal együtt jótékonysági főzőnapot szervezett.

25 kg vadhúsból készítettek ötszáz adag ragulevest a Felsőtárkányi Amatőr Gasztronómusok Dósa Tibor, Magyarország Királyi Főszakácsa vezetésével. A szakácsok reggel 8 órakor kezdték a munkát az Eszterházy téren, hogy délre elkészüljön a leves. A ragut a helyszínen felállított sátorban is elfogyaszthatták az érdeklődők, de aki úgy gondolta el is vihette. A meleg étel mellett pogácsával várták a rászorulókat.
Az egri hajléktalanoknak és nehéz helyzetű embereknek háromszáz adag bükki tárkonyos vadragulevest osztottak ki. További kétszáz adagot tetszőleges áron vásárolhattak meg az ínyencek. A befolyó összeggel az újfehértói árvíz sújtott embereknek segítenek.
A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényen becsületkasszába gyűjtötték a tetszőleges összegű adományokat, amit az újfehértói tűzoltóságnak utalnak át. Akadt azonban olyan támogató is, aki ruhákat, bútorokat ajánlott fel, ezeket a nehéz sorsú emberekhez juttatják el a szervezők.