Hírlap-kupa: Negyedszer diadalmaskodott az Egri FC

Egyedüli veretlen csapatként az Egri FC nyerte a megyei napilap által kiírt hagyományos téli teremtornát. A döntőben a tavalyi bajnok Heves csapatát 6-3-ra győzték le az egriek. A bronzmeccsen 7-3-ra nyert a Felsőtárkány az Egerszalók ellen.

A jubileumi, 25. Imola-Hírlap-kupa, Fesztbaum Béla Teremlabdarúgó Emléktornára idén is nyolc Heves megyei csapat kapott meghívást. A négy NB III-as együttes, vagyis az Eger, a Gyöngyös, a Felsőtárkány és a Heves mellett a megyei I. osztályt a Gyöngyöshalász, a Pétervására, a Novaj-Ostoros és az Egerszalók képviselte. A torna ezúttal egy napos volt. A két csoportelső délután a döntőben, a második helyezettek pedig a bronzmeccsen mérkőztek a helyezésekért. A harmadik helyért megismétlődött a tavalyi Felsőtárkány – Egerszalók derbi, csak ezúttal a tárkányiak nyertek 7-3-ra, megszerezve ezzel első bronzérmüket a tornán. A döntőben az elmúlt két év győztese, a strandfoci és futsal válogatottakkal felálló Heves, valamint az idei torna addigi egyetlen veretlen csapata, az Eger találkozott egymással. Végig az egriek irányították a játékot, akik közül a védő Debreczeni két gólt szerzett, de Romhányi, Kotula, Bardi és a végén Somodi is betalált, míg a másik oldalon Fekete Viktor, Nagy Péter és Besenyei Ferenc volt eredményes. Ez volt az egriek negyedik tornagyőzelme, ezzel beérték az addig vezető váciakat.
A különdíjaknál is taroltak a kupa-győztes egriek. Debreczeni Dávid a legjobb védő, Illyés Dániel a legjobb kapus, Romhányi Tamás pedig a legjobb mezőnyjátékos címet érdemelte ki. A 10 találatig jutó hevesi Besenyei Ferenc hatodszor lett a torna gólkirálya. A legígéretesebb fiatal tehetségnek a felsőtárkányi Baji Ádámot választották.

A-csoport végeredménye
1. Egri FC 3 3 0 0 25–7 9
2. Felsőtárkány 3 1 1 1 11–13 5
3. Novaj-Ostoros 3 0 2 1 8–17 3
4. Gyöngyöshalász 3 0 1 2 11–18 1

B-csoport végeredménye:
1. Hevesi LSC 3 2 1 0 17-9 8
2. Egerszalók 3 2 1 0 10-6 7
3. Gyöngyösi AK 3 0 1 2 7-10 2
4. Pétervására 3 0 1 2 6-15 1

A 3. helyért:
Felsőtárkány – Egerszalók 7-3 (5-1)

Döntő:
Egri FC -Hevesi LSC 6-3
G.: Debreceni D. 2, Kotula L., Romhányi T., Bardi G., Somodi K., ill. Fekete V., Nagy P., Besenyei F.

Végeredmény:
1. Egri FC
2. Hevesi LSC
3. Felsőtárkány SC
4. Egerszalók SE
5. Novaj-Ostoros SK
6. Gyöngyösi AK
7. Gyöngyöshalász SE
8. Pétervására SE

Különdíjak:
Pengés védő – a legjobb védő: Debreceni Dávid (Egri FC)
Rolókirály – a legjobb kapus: Illyés Dániel (Egri FC)
Cselkirály – a legjobb mezőnyjátékos: Romhányi Tamás (Egri FC)
Gólkirály: Besenyei Ferenc (Hevesi LSC)
Legígéretesebb fiatal: Baji Ádám (Felsőtárkány SC)