Visszalépett Szíki

A Gárdonyi Géza Színház igazgatói posztjára pályázó Szíki Károly közleményben jelentette be, hogy visszalép, az ebben foglaltakra a megyei önkormányzat ugyancsak közleményben reagált.

A Gárdonyi Géza Színház igazgatói posztjára pályázó Szíki Károly közleményben jelentette be, hogy visszalép: „Ez úton tájékoztatom az érdeklődőket, hogy a mai napon visszaléptem a Gárdonyi Géza Színház igazgatói posztjára kiírt pályázaton való részvételtől. Nem kívánok tovább asszisztálni egy látszat versenyhez, miközben meggyőződésem, hogy a nyertes nevét már a pályázat kiírása előtt borítékba helyzeték. Olyan etikai-morális visszásságokat tapasztaltam a döntésben szerepet vállalók részéről, melyek egyértelművé tették számomra, hogy az esélyek jogtalan és igazságtalan egyenlőtlenségét nem győzheti le a szakmai tudás, az eddig elvégzett munka, a felmutatott sikerek, elismerések. A személyes érdekek, kapcsolatok szövevényes, a kulturális életen jóval túlmutató hálózata ebben a megyében és városban még mindig felülírja a szakmaiságot.
Becsületem és erkölcsi normáim köteleznek arra, hogy méltatlan játékok szereplője még akaratomon kívül se legyek, így az egyetlen elfogadható lépés számomra, ha nem leszek részese annak, hogy az egykor aktív közreműködésemmel alapított színház méltóságának maradékát is elveszítse. „
A Heves Megyei Önkormányzat erre reagálva ugyancsak közleményt adott ki: „A Gárdonyi Géza Színház igazgatói pályázatait véleményező szakmai bizottság ülésén készült jegyzőkönyvből világosan látszik, hogy a pályázatokat szakmai bizottság értékelte. Sziki Károly pályázatát a bizottság egyik tagja sem támogatta.(A jegyzőkönyv egyébként elérhető a www.hevesmegye.hu oldalon, a középen futó „legfrissebb anyagok” között.) Az új színházigazgató személyéről még nem született döntés. Holnap az oktatási, kulturális,ifjúsági és sport bizottság is tárgyal még a pályázatról, Heves Megye Közgyűlése pedig várhatóan január 28-án hoz majd döntést.”