Végső búcsú Szabó Pétertől

Szombaton a Wigner Jenő Műszaki Informatikai Középiskolában vettek végső búcsút az intézmény korábbi igazgatójától, Szabó Pétertől.

Szabó Péter 27 évig, 1982-től nyugdíjazásáig, 2009-ig volt a Wigner – korábban GMSZ – igazgatója. Életútját a jelenlegi igazgató, Busák István elevenítette fel.
Egerben született 1949. július 21-én, általános iskolát is itt végezte, középiskolai tanulmányait pedig Miskolcon a Bláthy Ottó Villamosipari Technikumban, ahol 1967-ben szerzett technikusi oklevelet. A Gép – és Műszeripari Szakközépiskola – a Wigner elődje – műszaki tanára lett 1971-ben. Munkája mellett tanult és megszerezte a műszaki tanári diplomát, és a szakszervezet munkájába bekapcsolódva a Pedagógusok Szakszervezete Megyei Bizottsága munkavédelmi felügyelőjeként is dolgozott. 1982. március 1-vel nevezték ki a GMSZ élére. Mindig fogékony volt az újra, mindig azt nézte, hogyan fejlődhet az iskola. Az eredmény nem is maradt el, az iskolának neve és rangja lett, nem csak a városban, hanem az egész országban.
Életét végigkísérte a sport, általános iskolás kora óta kézilabdázott, sikereket ért el játékosként és edzőként egyaránt. Aktív játékos pályafutását 1972-ben fejezte be, de tovább edzősködött, és elsőként sikerült Egerben NB II-es férficsapatot összekovácsolnia. A szellemi sportot is magas szinten művelte, 1976-ban a Magyar Hírlap Kupán országos első helyezést ért el sakkban. Szombaton a családtagok, a volt munkatársak, tanítványok és barátok a Wignerben vettek végső búcsút Szabó Pétertől.