Feltárultak Egyiptom titkai

Dél-Afrika után ezúttal Egyiptomot ismerhetik meg egy kiállítás keretében az egri bevásárlóközpontban. A február 4-ig látogatható tárlat megnyitóján Egyiptom magyarországi nagykövete is részt vett.

Nyáron, a futball világbajnokság ideje alatt Dél-Afrika mutatkozott be az egri bevásárlóközpont galériájában. Ezúttal egy titokzatos világ, Egyiptom nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A kiállításon az afrikai ország történelmét, természeti kincseit, örökségeit, legendáit ismerhetik meg. A tárlat magnyitóján Szőke István a bevásárlóközpont igazgatója elmondta: hagyományt szeretnének teremteni abból, hogy hónapról-hónapra újabb és újabb országokat mutassanak be. A kiállítás megnyitóján részt vett Egyiptom magyarországi nagykövete is, aki hazánk és Egyiptom gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatainak fontosságát emelte ki.
“Tulajdonképpen az ilyen kiállítások a legjobb nagykövetei és hírvivői az országunknak, ami felkeltheti a magyarok érdeklődését Egyiptom iránt. Én különösen szeretem az ilyen jellegű kiállításokat, amikor nem egy klasszikus múzeumban kapnak helyet ezek a képek.” -mondta Aly Houssam Eldin El-Hefny Mahmoud Egyiptom magyarországi nagykövete.
A megnyitón Habis László polgármester elmondta: szeretné, ha Eger és ezáltal Magyarország számára is új lehetőségek nyílnának az Egyiptommal való együttműködésre, úgy kulturális mint gazdasági téren. A tárlathoz kapcsolódóan február negyedikéig több előadást és filmvetítést szerveznek a plázában az egyiptomi kultúráról.