Ifjúságkutatás

Tavaly novemberben zárult az a felmérés, melynek segítségével kidolgozható Eger középtávú, öt évre szóló gyermek és ifjúsági koncepciója. Mielőtt a kész anyag a februári közgyűlés elé kerül nyilvános konzultációkon mondhatják el véleményüket az anyagról az oktatási intézmények, sportegyesületek, ifjúsági szervezetek vezetői, valamint a közművelődésben dolgozók, a diákok, a média és a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum képviselői.

Egerben az első ifjúságkutatás, majd koncepció 2005-ben készült el. Most ennek felülvizsgálata következik a 2010-es kutatás alapján. Az eltelt öt év alatt nagyon sok minden megváltozott az oktatási, pénzügyi rendszerben, illetve a média használatában. Ezért készült a tavalyi év végén az új ifjúsági kutatás, melynek segítségévelegy új, gyakorlatias koncepciót szeretnének készíteni. Ebből az alkalomból nyilvános konzultációkat szerveztek. A fókuszcsoportos megbeszéléseket január 6-a és 26-a között tartják. Az első körben a városi média képviselői mondhatták el véleményüket és javaslataikat az elkészült munkaanyagról.
A kész anyag februárban kerülhet a közgyűlés elé. Addig a jelenlegi munkaanyagot véleményezhetik a felkért fókuszcsoportok képviselői. A cél egy olyan koncepció kidolgozása, amely széles társadalmi konszenzuson alapul és a város teljesítőképességével összhangban van.