Házimuzsikáló

Házimuzsikáló címmel új sorozat indult a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A szervezők jóvoltából időről időre tehetséges helyi művészek, fiatalok mutatkoztak be a közönségnek. Az első este témája az új év volt.

Régen, a polgári életben bevett szokás volt a házimuzsikálás. A családok felkeresték egymást énekeltek, zenéltek, verset mondtak, bemutatkozhattak a tehetségek. Például Liszt is egy házimuzsikálás alkalmával mutatta be H-moll szonátáját – mondta bevezetőjében a szervező, F. Molnár Gabriella. Eger egy nagy család, a tehetségeknek pedig helyet kell adni. Erre szolgál a most induló Házimuzsikáló sorozat a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A rendezvény házigazdája Holló György fertálymester volt.
A sorozat nyitórendezvényének témája az újév volt. A műsorban az Egri Csillagok Népdalkör, az Agria Cigányzenekar, a Farkas Ferenc Zeneiskola diákjai, művésztanárai mellett többek között Szőlősi Georgina, Hasulyó Péter, Kelemen Csaba, Magyar Jázmin Őzike is fellépett. A közismert musicalek, filmzenék, operettek, magyar nóták mellett verseket, népdal összeállításokat is hallhattak az érdeklődők. A következő házimuzsikáló program március 19-én lesz, a téma pedig a hazaszeretet és Erkel Ferenc.