Segítséget kér a kutyamenhely

Ha nem találnak támogatókat, nem kapnak anyagi segítséget, a Szövetkezet úti állatmenhelyet fel kell számolni, bármennyire fájdalmas – mondta Szabó Gézáné, Marika néni, akik tizenöt éve segít a kitett állatokon. Az ötven férőhelyes menhelyen jelenleg 135 kutya él, ebben a nagy hidegben elsősorban takarókra és élelemre van szükségük, hosszú távon viszont pénzre, mert az állatvédő alapítványnak a tartalékai is elfogytak.

A városházáról használt szőnyegeket vittek a kutyáknak. A nagy hidegben kell az állatoknak meleg textília, hogy ne fagyjanak meg. Összesen 135 kutya él most a menhelyen, évente 700-750 kerül be.
Martonné Adler Ildikó képviselő egy ismerősétől hallotta, hogy bajban vannak a kutyák, ekkor kezdett gyűjteni, és mozgósítani az állatbarátokat. Cégektől, magánszemélyektől érkezett segítség.
Szabó Gézáné, az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány elnöke megköszönte a kapott szőnyegeket, takarókat, azt mondja, a meleg textíliákon túl állateledelre lenne még szükségük. Hosszabb távon viszont anyagi támogatásra is, mert ezen áll vagy bukik a menhely sorsa – mondja Marika néni.
Megemelkedett a víz, a szennyvíz, a szemétszállítás díja, a munkabér. Ha nem kapnak támogatást, fel kell számolni a menhelyet.
Marika néni azt mondja: évről évre több kutyát tesznek az utcára. Nagyon sajnálná, ha be kellene zárni a menhelyet, de most tényleg csődbe mennek, ha nem kapnak támogatást. A kutyák és az alapítvány minden segítségért hálás.