Mentőállomás Bélapátfalván

Mentőállomást adtak át Bélapátfalván, az egészségházban. Az állomást az önkormányzat alakította ki pályázati támogatással, és az Országos Mentőszolgálat működteti.

Tavasszal készült el a bélapátfalvi egészségház, szeptembertől már mindegyik járóbeteg-szakellátás működik. Itt, az emeleten kapott helyet a mentőállomás.
Ez nem egy ingatlan, nem két mentőautó és nem egyszerűen egy pályázat – fogalmazott Ferencz Péter polgármester. Szerinte a mentőállomás a kistérségben élők biztonságérzetét növeli.
A bélapátfalvi kistérség néhány települése olyan távol esik a meglévő nyolc Heves megyei mentőállomástól, hogy eddig nem mindenhova ért ki az autó 15-18 perc alatt – mondta dr. Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Győrfi Pál szóvivő úgy fogalmazott: fehér folt volt ez a környék.
A lakosság érzi majd, hogy milyen jó, ha közel van a segítség – mondta a mentőszolgálat régiós orvosigazgatója, Breintenbach Géza.
A bélapátfalvi mentőállomást a mentőszolgálat működteti két gépkocsival. Az egyik 24 órában, a másik munkanapokon 12 órában teljesít szolgálatot. Az egészségház bővítésére 120 milliót nyert a város, a beruházás összköltsége meghaladja a 133 millió forintot.