Zöld Kommandó

A Zöld Kommandó munkájában, a Vedd észre, tedd szóvá, szólj rá! című programban résztvevőknek mondott köszönetet Habis László az önkormányzat nevében. A polgármester sikeresnek értékelte idei munkájukat, amely az illegális hulladéklerakók felszámolását célozta meg.

2008-ban a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által hirdetett pályázaton 2,2 millió forintot nyert el az önkormányzat arra a célra, hogy a rendőrséggel, a polgárőrökkel és civil szervezetekkel közösen tegyen az illegális hulladéklerakók felszámolásáért, felhívva a figyelmet a környezettudatos magatartásra. Az ezt szolgáló akciók egyike volt például az almári Pálos kolostor környékének megtisztítása is.
A cél érdekében tavaly júliusban megalakult a Zöld Kommandó, amely járőrözve megelőzési, ellenőrzési feladatokat lát el, illetve büntetéseket is kiróhat.
Mint Habis László hangsúlyozta: 2010-ben 2,6 millió forint pályázati támogatást nyert el az önkormányzat ilyen munkák elvégzésére, az egri borvidéken 14 helyszínen 516 tonna szemetet szüreteltek augusztus és október között.
A polgármester a munkában közreműködő szervezetek képviselőinek jutalmat adott át, a polgárőrök munkáját segítve két távcsövet ajándékozott az önkormányzat.