IV. Pneumobil verseny – előzetes

November közepén lejárt a IV. Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyre szóló nevezési határidő, december 17-ig pedig beérkeztek a tervdokumentációk is. A jövő évi verseny ismét rekordnevezést hozott: összesen 38 csapat, köztük kilenc külföldi indul a május 7-i eseményen.

Három év alatt a hazai műszaki élet legnagyobb technikai versenyévé nőtte ki magát az egri sűrített levegővel hajtott járművek, vagyis a pneumobilok viadala. Jövőre már a negyedik ilyen versenyt rendezik. A csapatok november 12-ig jelentkezhettek, az induláshoz szükséges tervdokumentációkat pedig december 17-ig küldhették be a szervező, egri Bosch Rexroth Pneumatika Kft-nek.
A kolozsvári műszaki egyetemről egy tisztán hölgyekből álló csapat is jelentkezett. Sőt, Nyíregyházáról egy többségében női csapat száll ringbe a 2011-es versenyen. Újdonság, hogy végre a Pécsi Egyetemről is lesznek résztvevők. Jövőre így rekordnevezést, 38 csapatot, köztük kilenc külföldit regisztráltak a szervezők. A marosvásárhelyi Sapientia, valamint a nagyváradi és a kolozsvári egyetemek mellett a szintén marosvásárhelyi Petru Maior Egyetemről először lesz induló csapat a versenyen. A műszaki paraméterek tekintetében ezúttal elsősorban a biztonsági követelményeket szigorították meg. Újítottak a kategóriák esetében is: ügyességi feladatok várhatóak, melyek a pneumobilok stabilitását fogják tesztelni. A helyszín változatlanul az Érsekkert. Gépátvétel május 6-án, verseny május 7-én, szombaton 10-től.