Integráció és tanácsadás

Zárult a megyei gyermekvédelmi intézmény kétéves integrációs programja, amely a gyerekek családba való vissza illeszkedését, képességfejlesztését szolgálta. A programra 17 és fél millió forint uniós támogatást nyertek el pályázaton a szervezők.

A program két éve indult azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeknek és családjuknak segítsen. Ennek érdekében az otthonokban, nevelőszülőknél élő gyermekeknek személyiségfejlesztő csoportokat szerveztek Hevesen és Lőrinciben pszichológusok vezetésével, elősegítve kommunikációs képességeik, agresszió kezelésük fejlesztését.
Egerben és Pétervásárán kézműves foglalkozásokat tartottak két éven keresztül heti két alkalommal, az ott készült alkotásokat be is mutatták a programot záró sajtótájékoztatón.
Nem csak a gyerekeknek, hanem vér szerinti szüleiknek is szerveztek konfliktuskezelő, életvezetési tanácsadást Egerben és Gyöngyösön, segítve ezzel a gondozottak vissza illeszkedésén.
E célt két nyári alkotótábor is segítette.
A projekt kezdetén 50 gyermekkel számolt az intézmény, ehhez képest idén már 71-en vettek részt a programban, amelynek sikerét jelzi, hogy 11 gyerek került vissza vér szerinti családjához – hangsúlyozta Kocsa Erika igazgató.
A már zárult programot újabb követheti, hamarosan eldől, hogy a következő, 50 millió forintos pályázat sikeres lesz-e.

MEGOSZTÁS
Előző cikkSzmog
Következő cikkZöld Kommandó