Női röplabda NB I: AVE-Agria RC Eger – Veszprém 3-2

A hétvégén dupla fordulóval zárult a női röplabda NB I alapszakasza. Pénteken az egri lányok nagy csatában, ötszettes mérkőzésen másodszor is legyőzték a Veszprémi Egyetem csapatát, majd vasárnap 3-1-re kikaptak Szolnokon, így a jövő évi folytatásban a bennmaradásért játszanak a Veszprém, a Rákospalota és a Kalocsa társaságában.

A hétvégi két mérkőzés előtt még mindig volt esélye az AVE-Agria RC Egernek, hogy bekerüljön a biztos bennmaradást jelentő legjobb négy csapat közé. Ehhez a Veszprémet hazai pályán, majd a Szolnokot idegenben kellett volna legyőzni. Az első feladatot nagy csatában ötszettes mérkőzésen teljesítették Imreh Kingáék. A két kulcsjátékosát, Tóth Esztert és Dancs Renátát nélkülöző egriek az első elvesztett szett után a fordítottak, majd a negyedik játszmában újra a Veszprém nyert. A döntő szettet magabiztos játékkal hozták a hazaiak, vagyis az alapszakaszban mindkétszer sikerült legyőzni a veszprémieket.
Vasárnap Szolnokon nem sikerült a bravúr. Bár az egriek 26-24-re nyerték az első játszmát, utána a hazai Szolnok nyerte a következő három szettet. Ezzel eldőlt, hogy az idei újonc Tisza-partiak jutottak a felsőházba, az egriek pedig a 6. helyen végezve az 5-8. helyért, vagyis az NB I-ben maradásért folytatják a bajnokság Középszakaszában a Veszprém, a Rákospalota és a Kalocsa társaságában.