Fogyatékkal élők karácsonya

Idén is megtartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítők Országos Érdekvédelmi Szövetsége. A program célja, hogy közelebb vigye az ép és sérült embereket egymáshoz. A verses-zenés műsor részeként az érdeklődők az egri Babszem Jankó Gyermekszínház előadását is megtekinthették.

Zsúfolásig megtelt a Bartakovics Béla Közösségi Ház Díszterme. A közel száz fős nézőközönség az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesületének karácsonyi ünnepségére gyűlt össze. A 10 éves múltra visszatekintő program célja, hogy a sérült emberek együtt, meghitt hangulatban várják a szeretet ünnepét.
A rendezvényt Rázsi Botond alpolgármester beszéde nyitotta, aki egy mesével köszöntötte a megjelenteket. Ezután verses-zenés műsor várta az érdeklődőket. A szervezők fontosnak tartják, hogy a különböző sérültekkel foglalkozó egyesületek együttműködjenek, és az intézmények falain kívül is lehetőséget biztosítsanak a fogyatékkal élők számára a közös ünneplésre.
A fogyatékkal élőknek is ugyanolyan szükségük van a kikapcsolódásra, feltöltődésre, mint az ép embereknek -mondta el Radics Istvánné. Az idei program is ezt a célt szolgálta.