Karácsonyra hangolva

A város több pontján is felcsendült a karácsony hangja. Énekes és hangszeres koncertekkel várták az érdeklődőket. A program résztvevői gyermekek, nevelők és művészek előadásában hallhattak karácsonyi dalokat, így hangolódva a közelgő ünnepre.

Folytatva a több éves hagyományt Karácsonyi hangversenyt rendezett a Lenkey János Általános Iskola nevelő testülete és szülői munkaközössége. Az eseményt Réz Lóránt orgonaművész előadása nyitotta, majd 55 gyermek hangja töltötte be a Minorita templomot. Ezek után a nagykórus és a szülők-nevelők kórusa következett. Az iskola karácsonyváró koncertjén adományokat gyűjtött a nehezebb sorsú gyermekek megsegítésére.
A Sancta Maria Általános Iskola és Leánygimnázium diákjai különleges műsorral készültek a Szent Anna templomban rendezett koncertjükre. A szokásos karácsonyi dalok mellett fölcsendült a Quimby zenekar méltán híres Most múlik pontosan című dala zongorakíséret mellett. Ezek után Dr. Lengyel Gyula plébános mondta el köszöntőjét. A hatodik alkalommal megrendezett, egy órás karácsonyi koncerten a szülők, hozzátartozók és nevelők mellett sok öregdiák és külsős érdeklődő is megjelent, a szervezők nagy örömére.
Idén is megtartotta nagy sikerű karácsonyi koncertjét a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium. Az esemény 8 éves múltra tekint vissza. Az ünnepséget az alsóbb évfolyamos diákok kórusa nyitotta. Ezek után az Egri Ciszterci Ifjúsági Kórus előadása következett. Az esemény különlegessége, hogy a kórus dalait egy történetbe ültették, így egy mesés-zenés karácsonyi műsort hallhattak az érdeklődők. A kórusdalok mellett, igazi koncert hangulatot teremtettek, ahol a megszokott zongora és fúvós hangszerek mellett a gitár és a dob is helyett kapott. A koncert alatt várták az adományokat, mellyel a Egri Ciszterci Ifjúsági Kórust támogathatták.
Így készül a város apraja és nagyja a közelgő karácsonyra.