Zárult a projekt

Véget ért a Kepes Központ egy éves projektje, amelynek keretében virtuális kiállítóteret hoztak létre, átalakították a foglalkozások helyszíneit, illetve múzeumpedagógiai programokat szerveztek. Minderre 21 millió forint uniós támogatást kapott az intézményt fenntartó Művészetek Háza Eger.

A virtuális kiállítótér a dokumentálást és a kutatást segítő berendezések, számítógépek, szkennerek, fényképezőgépek beszerzését jelenti. Ezen kívül egy 3D mozirendszert is kialakítottak a Kepes Központ tetőterében. Elkészült továbbá A tudós agya, a költő szíve, a festő szeme című három dimenziós, húszperces ismeretterjesztő film, amely Kepes György munkásságát mutatja be.
Az egyéves projekt keretében felújították, korszerűsítették a foglalkoztató tereket.
A múzeumpedagógiai programban hét iskolával együttműködve szerveztek foglalkozásokat diákoknak, 125 foglalkozáson közel 2000 tanuló részvételével. A nyári alkotókörökön 600-an, az alkotótáborban 60-an vettek részt. A cél az volt, hogy megismertessék a gyerekekkel Kepes művészetét, beszoktassák őket a múzeumba.
A projekt keretében elkészült az Elasztikus járda parafrázis című interaktív fényművészeti alkotás. Az eredeti művet Kepes György 1969-ben mutatta be Washingtonban, annak alapján, némi változtatással hozták létre a nyolc méteres alkotást. A járda, ahogyan rálépünk, más és más hang-, illetve fényhatással reagál, talpunk alatt egy nagyváros éjszakai fényei elevenednek meg.