A tudatos fogyasztói magatartásért

64 milliós projektet valósított meg 2 év alatt a Közép-európai Fogyasztóvédelmi és Élelmiszerbiztonsági Egyesület. A program célja a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismeretek bővítése, a tudatos fogyasztói magatartás megalapozása.

Sikeresnek ítélte a Közép-európai Fogyasztóvédelmi és Élelmiszerbiztonsági Egyesület az általuk megvalósított, fogyasztói magatartást célzó projektet. A programra 64 millió forintos uniós támogatást nyertek. Mint azt Dr. Kiss Attila ügyvezető elnök kiemelte, missziójuk sosem tekinthető igazán befejezettnek, de elégedettek.
A projekt célja a tudatos fogyasztói magatartás kialakításának elősegítése, melynek elsődleges célcsoportja a fiatal korosztály. Ezért a Szent Lőrinc és az Arany János Iskola munkatársaival közösen kidolgoztak egy olyan 8 modulból álló közoktatási tanári segédletet, mely lehetővé teszi a fogyasztóvédelmi ismeretek bevonását bármelyik tanóra keretében. Ezt a programot kísérleti jelleggel a gyakorlatban is kipróbálták. A féléves próbaoktatás nagy sikerrel zárult ezért szeretnék, ha a későbbiekben az országos szinten is oktatási modellbe kerülhetne. A projekt 2 éves futamideje alatt a szervezet folyamatosan jelen volt a köztudatban, 6 konferenciát és 3 lakossági fórumot rendezett a régió különböző városaiban, településein.