A szocialistáknak felesleges aggódniuk

Az eddigi szocialista megyei vezetés által hátra hagyott rendkívül súlyos helyzetet soron kívül kell kezelni. A megyét az MSZP a csőd szélére sodorta, intézményeinek működése, jövője veszélybe került – áll Horváth László, a megyei közgyűlés elnökének közleményében, ami dr. Nagy Imre, a közgyűlés szocialista frakcióvezetőjének sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagál.

Az eddigi szocialista megyei vezetés által hátra hagyott rendkívül súlyos helyzetet soron kívül kell kezelni. A megyét az MSZP a csőd szélére sodorta, intézményeinek működése, jövője veszélybe került. Ilyen esetben bizony rendkívüli ülésekre, azonnali intézkedésekre van szükség. Röviden, újjá kell szervezni a megyét. Ennek a kérdésnek a megítélésében a többség teljesen egységes. A szocialistáknak felesleges aggódniuk: elvégezzük a feladatunkat.
Ami a hagyományos, papírral történő titkos voksolást illeti, a megyei önkormányzati hivatal tájékoztatása szerint a titkos szavazások 2002 óta mindig papír és urna használatával zajlottak a közgyűlés ülésein.
Végül, az anyagok kiküldésének időpontjával összefüggésben a szervezeti és működési szabályzat (SZMSZ) 11 §. 5. bekezdésére szeretnék hivatkozni. Eszerint „A soron kívüli ülésre szóló meghívót – amennyiben az ülés összehívására rendkívüli, halasztást nem tűrő, sürgős esetben kerül sor – az ülés napját megelőzően lehetőség szerint két nappal kell megküldeni és erre bármilyen értesítési mód (telefon, fax, e-mail) igénybe vehető.” A legutóbbi közgyűlésre december 1-én adtuk postára az anyagot és 8-án volt maga a soron kívüli ülés. Sajnáljuk, hogy a szocialisták az SZMSZ-t sem ismerik.

Eger, 2010. december 14.

Horváth László