Az érsekkel várták a karácsonyt a nyugdíjasok

A karácsony legfőbb üzenete az, hogy nem csak Jézus Krisztus Isten gyermeke. Jézus áldozata révén mi is azzá lehetünk – mondta dr. Ternyák Csaba érsek a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet karácsonyi ünnepségén. A 300 tagú szervezet minden évben közösen is készül a karácsonyra.

A megváltó születésére, a szeretet ünnepére készülünk, mai világunkban azonban csak ez utóbbit szokták emlegetni – mondta dr. Ternyák Csaba egri érsek a nyugdíjasok karácsonyi ünnepségén. Az érsek szerint sokan hajlamosak elfelejteni, mit is ünneplünk valójában: Jézus Krisztus megtörte a halál igáját, lehetőséget kaptunk az örök életre, arra, hogy önmagunk fölé emelkedjünk.
A szeretet legnagyobb fokmérője az, hogy mekkora áldozatot hozunk a szeretteinkért. A karácsony legfőbb üzenete, hogy Jézus áldozata révén mi is Isten gyermekei lehetünk. Mennyivel szebb, jobb lenne a világ, ha ezt mindannyian meg tudnánk becsülni egymásban – mondja az érsek.
Az advent univerzális, üzenete, a várakozás minden emberhez szól.
Az érsek szerint az idősek feladat a mai modern családokban, hogy átmentsék az új generációk számára az ünneplés azon módjait, amelyek a régi embernek örömet okoztak.
Misz Mihály a civil ügyekért felelős tanácsnok azt kívánta a karácsonyt váró nyugdíjasoknak: ne múljék el nyomtalanul a szép és a jó az életükben, s tudják kimutatni a lelkükben élő szeretetet. Ha ezt megteszik, szebb lesz a világ, és jó lesz Egerben élni.