Férfi OB I: ZF-Eger – BVSC 19-9

A férfi vízilabda OB I-ben öt nap alatt három mérkőzést játszott a ZF-Eger együttese. Hétfőn bajnoki rangadón két góllal verték az FTC-t, szerdán idegenben három találattal múlták felül a Szentest, pénteken pedig tízzel nyertek a BVSC-vel szemben.

A férfi vízilabdázók év végi hajrája sok mérkőzést tartogat a csapat tagjainak, ráadásul az elmúlt héten az U-23-as csapat két Komjádi-kupa találkozón is érdekelt volt.
A felnőttek az elmúlt héten három mérkőzést játszottak – három győzelemmel. Ezek közül különösen a hétfői, Ferencváros elleni hazai kétgólos győzelem ér sokat. Szerdán idegenben a Szentest 12-9-re, majd pénteken itthon a BVSC-t 19-9-re győzték le Birosék. Utóbbi meccsen Kotsidis négy gólt lőtt, míg Petrovai és Takács idei első bajnoki találatát a Vasutasok ellen érte el. Gerendás György a hétfő esti Vasas elleni újabb rangadó előtt nem volt teljesen elégedett a látottakkal.
Közben az U-23-as csapat kedden a Komjádi-kupa elődöntőben szinté a BVSC-t verte, így az elmúlt évhez hasonlóan Tóth Kálmán együttese bekerült a döntőbe, ahol vasárnap 8-7-re kikaptak a Bp. Honvédtól, vagyis a tavalyi kupa-arany után idén kupa ezüst a mérleg.
A felnőtt csapat szombaton 20 órától idei utolsó Euroliga meccsét játssza a horvát Primorje Rijeka ellen.

Férfi OB I.:
– hétfő: ZF-Eger – FTC 11-9
– szerda: Szentes – ZF-Eger 9-12
– péntek: ZF-Eger – BVSC 19-9

Komjádi-kupa:
– elődöntő: ZF-Eger – BVSC 14-9
– döntő: Bp. Honvéd SE – ZF-Eger 8-7

Következik:
Férfi OB I., 11. forduló
Budapest, Komjádi uszoda, 2010. december 13., hétfő, 20:00
TEVA-Vasas-UNIQA – ZF-Eger

Euroliga, legjobb 16 között, D-csoport, 3. forduló
Eger, Bitskey uszoda, 2010. december 18., szombat, 20:00
ZF-Eger – SD Primorje Rijeka