Népdalkör és cigányzenekar a börtönben

Műsorral lepte meg a börtön lakóit karácsony előtt az Agria Cigányzenekar és az Egri Csillagok Népdalkör. Felvetődött az is: a népdalkör vezetője szívesen tanítaná énekelni a rabokat.

Adventi dalokkal készült elsősorban az Agria Cigányzenekar és az Egri Csillagok Népdalkör. Az advent arra figyelmeztet bennünket, hogy Istentől kaptuk a testünket, lelkünket, ha ezt komolyan vesszük, Isten templomai vagyunk, és nem szabad szabad, hogy a kufárok a bűnt ebbe a templomba belerakják – mondja F. Molnár Gabriella. Úgy véli, hogy megértették a fogvatartottak advent üzenetét, azt, amit ők közvetítettek.
A műsor második felében vidám dalokat játszottak és énekeltek. F. Molnár Gabriella felajánlotta, hogy ha van érdeklődés, és igényt tartanak rá a rabok, szívesen bejár hétköznaponként is, és tanítja énekelni őket. Úgy gondolja, hogy a dal sokat tud változtatni az emberek lelkén. Juhász Attila parancsnok azt mondta: élni fognak a lehetőséggel. A fogvatartottak maguk készítette ajándékkal lepték meg a fellépőket.