Sportiskolai évzáró

Közel 130 versenyen értek el dobogós helyezéseket diákolimpiákon vagy országos bajnokságokon az Egri Városi Sportiskola versenyzői ebben az évben, azt lehet mondani, hogy még jobb eredménnyel zárt a sportiskola, mint tavaly – mondta Kovács Géza igazgató. Habis László polgármester az évzárón kiemelte: megbízható szakmai munka folyik a sportiskolában, ezt támasztja alá, hogy 2011-ben az ország 80 hasonló intézménye rendez majd itt konferenciát.

Néhány nappal ezelőtt a diákolimpiai versenyeken kimagasló eredményt elérteket köszöntötték, akkor fogalmazódott meg benne, hogy ilyen eredményes évet még nem tudhattak maguk mögött Eger általános és középiskolás sportolói – mondta Habis László az Egri Városi Sportiskola évzáró ünnepségén. A polgármester szerint e mögött ott van a sportiskola szisztematikus munkája is.
Büszke volt tavaly, amikor a sportiskola az ország legjobbja lett, s megalapozott döntés volt az, amikor 2009-ben a sportiskolára bízták a város sportlétesítményeinek működtetését. Kovács Géza igazgató azt mondja: 2009-ben tett egy ígéretet, mely szerint ebben az évben még jobb eredményt fognak elérni, mint tavaly.
Az évzárón megköszönték a város, a szülők és az edzők segítségét, majd azokat a sportolókat díjazták, akik diákolimpián vagy országos bajnokságon dobogós helyet szereztek. Tizennyolcan végeztek első, húszan második, ötvenketten 3. helyen. Összesen közel 130 versenyen szereztek dobogós helyezést a városi sportiskola versenyzői idén.