Karácsonyi készülődés ovis módra

Méltóképpen készülnek a szeretet ünnepére, Jézus születésére a város ovisai. Karácsonyi készülődésre várták a gyerekeket az Érsekkertbe, akik saját kezűleg készítettek ajándékokat szüleiknek, családtagjaiknak.

Körülbelül 60 gyermek töltötte meg az érsekkerti étterem teraszát. Az ovisok természetes alapanyagokból készítettek időtálló karácsonyi díszeket szüleiknek, családtagjaiknak.
Három intézményből érkeztek gyerekek, a Deák Ferenc és a Bervavölgyi óvodából, valamint az Arany János tagóvodából. A kicsik sógyurmáztak, míg a nagyobbak hajtogattak, ragasztottak. A készülődést karácsonyi dalok közös éneklésével tették még hangulatosabbá.
Az Érsekkert szívében található étterem különleges helyszíne egy ilyen programnak. A szervezők szerettek volna az óvodások hétköznapjaiba egy olyan élményt csempészni, hogy ne csak otthon és az óvodában, hanem egy ilyen gyönyörű környezetben is készülhessenek a Karácsonyra.
Az középkori étterem folyamatosan várja a családokat, hogy itt is közösen készüljenek az ünnepre. Az ovisok a forró tea mellé, sült tököt kaptak, de nem maradhatott el természetesen a szaloncukor sem. Az elkészített ajándékokat pedig hazavihették családtagjaiknak.