Szolgáltatás-fejlesztés a megye könyvtáraiban

2009 szeptemberében kezdődött és idén decemberben zárul az az uniós projekt, amely az olvasás népszerűsítését, az iskolai könyvtárak fejlesztését hivatott elősegíteni. A célra uniós és állami forrásokból több mint 95 millió forint támogatást kaptak a megye könyvtárai. A pályázat eredményeit ünnepélyes záró program keretében értékelték a Bródy Sándor Könyvtárban.

Egységes könyvtári elektronikus katalógus, illetve adatbázis kialakítása, a helyismereti, helytörténeti gyűjtemények hozzáférhetővé tétele, olvasásnépszerűsítő programok, internethasználatot segítő tanfolyamok-többek között ezekre a célkitűzésekre nyert uniós támogatást a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár öt megyei intézménnyel közösen. Az összehangolt könyvtári szolgáltatásfejlesztést és az olvasáskultúra népszerűsítését támogató programsorozat 2009. szeptember 1-jén indult és idén december 31-én zárul. Az elmúlt másfél év tapasztalatairól megyei és városi vezetők valamint oktatási szakemberek jelenlétében a projektben résztvevők számoltak be.
A projekt zárórendezvényén Habis László polgármester úgy fogalmazott , a Bródy Sándor Könyvtár a teljesítménye alapján minden évben elnyerhetné az Év könyvtára címet. Az itt dolgozók áldozatos munkájának köszönhető, hogy a bibliotéka idén intézményi kategóriában megkapta az Eger csillaga kitüntetést.
Szabó Róbert a megyei közgyűlés alelnöke kiemelte: a könyvek értéket és élményt képviselnek, fontos, hogy megszerettessük az olvasást a fiatalokkal, míg az időseket az internet használatára buzdítsuk.
Az ünnepségen a Heves megyei könyvtár együttműködési megállapodást kötött az Axel Spinger Magyarország Kft. valamint a Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóival, melynek köszönhetően könnyebbé válik a helyi média anyagaihoz való hozzáférés.