Líceum rekonstrukció

Terv szerint halad a Líceum rekonstrukciója, amelynek a jövő év november végéig kell elkészülnie. A felújításra, illetve a fejlesztési program teljes megvalósítására 5,3 milliárd forint áll rendelkezésre.

A rekonstrukció a Líceum a természettudományért című projekt keretében zajlik. Csak ez a feladat 3 milliárdba kerül, amely fele részben klasszikus épületfelújítást jelent, másrészt új oktatási terek, informatikai központ kialakítását, a könyvtár bővítését tartalmazza a mélyföldszinten.
Az udvar alá eredetileg tervezett Infotórium a munkálatok során feltárt Árpád-kori régészeti értékek megóvása érdekében nem épülhet meg, helyette a főiskola D-épületében kezdenek fejlesztési munkákat márciustól.
Bár a közvélemény elsősorban a Líceum felújítására figyel, a program komplexebb, több egyéb elemet is tartalmaz. Ilyen például a természettudományos oktatás népszerűsítése is, e terület ugyanis az egész világon háttérbe szorult. Ennek érdekében a Varázstoronyban pályaorientációs központ alakítanak ki, kedvet csinálva a középiskolásoknak a témához.
Az Almagyar dombon 1 milliárd forintból 1700 négyzetméteres kutatásfejlesztési központot hoznak létre, félmilliárd pedig informatikai fejlesztésekre jut.
A Líceum felújítása a változások ellenére a terv szerint halad, a déli homlokzat már teljesen elkészült, akár csak a festés.
A belső munkálatok a mélyföldszinten, illetve az első és a második emeleten folyamatosan zajlanak, húsz helyiség már elkészült, akad olyan is, ahol már a parkettát csiszolják.