Heves megye Príma-díjasai

A Gajdos zenekar, Bukta Imre festő- és szobrászművész valamint a Mátrai Visszhangok vegyeskar kapta idén a megyei Príma-díjat. Közönségdíjas Kováts Krisztina zenetanár lett, elnöki különdíjas az Egri Kulturális és Művészeti Központ. A gálaesten adták át az Év vállalkozója elismerést is, emellett hatan megkapták a megyei Év vállalkozója címet.

A Prima Primissima mintájára öt éve ismerik el Heves megyében azokat, akik kulturális, művészeti, tudományos területen kiemelkedően teljesítenek. A három – egyenként egymillió forintos – díj odaítéléséről kuratórium dönt. Nehéz adakozni abból a kevésből, ami a válság miatt a a kasszában megmaradt, de Heves megye vállalkozói a rendezvény mögött állnak – mondta Bodnár Pál, a VOSZ megyei elnöke.
Takács Ildikó, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja azt mondja: a Prima Primissima, a 2005-ben létrejött megyei Príma díjak és a Junior Prima egymillió embert mozgat meg Magyarországon, társadalmi eseménnyé vált.
Tizenkét jelöltet mutattak be, végül a közönségdíjat Kováts Krisztina zenetanár kapta, az elnöki különdíjat az EKMK, Príma-díjas lett Bukta Imre festő- és szobrászművész, a Mátrai Visszhangok vegyeskar és a Gajdos zenekar, amely csaknem 25 éve a magyar népzene szépségét és értékét hirdeti.
A gálaesten jelentették be, hogy országos vállalkozói díjat kap Felföldi Károly és Uria Grassi, a megyében az Év vállalkozója díjat ítélte oda a VOSZ Bukta András villanyszerelő vállalkozónak, Kenyeres Zoltán vendéglátónak, Kovács Károly építőanyag-kereskedőnek, Molnár Zsolt épületgépésznek, Zsirai László pályázatírónak és Frenyó Csaba építési vállalkozónak.