Előzetesben az orvosok

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a két orvosszakértőt, akiket csütörtökön vett őrizetbe a rendőrség. A vádlottakat azzal gyanúsítják, hogy nagyobb összegű készpénzért cserébe elintézték a leszázalékolást vagy a felülvizsgálatot. Az előzetes letartóztatás nem jogerős, mert az orvosok védői fellebbeztek. A bíró azért döntött az előzetes letartóztatás mellett, mert úgy ítélte meg, hogy a szabadlábon védekezés veszélyeztetné az eljárást.

Az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet két orvosszakértőjét tartóztatták le csütörtökön reggel a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. Közvetlenül a bűncselekmény elkövetése után érték tetten őket, a rendőrök megtalálták a tárgyi bizonyítékokat is a motozáskor. Azzal gyanúsítják őket, hogy százezer vagy több százezer forintért intéztek el leszázalékolást, felülvizsgálatot.2010 nyarától folyamatosan és rendszeresen fogadott el pénzt a két szakértő. A nyomozás folyamatban van, egyelőre több tíz emberről tudnak, akik pénzt adtak az orvosoknak.
A bíróság előzetes letartóztatásra vonatkozó döntése nem jogerős, mert a védők fellebbeztek. Várhatóan a jövő hét közepén lesz másodfokú ítélet.