Börtön a városért – Tököl is tanulmányozza

A tököli fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézete is tanulmányozza a Börtön a városért kezdeményezést. Arról gyűjtöttek tapasztalatokat, milyen feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy ők is bevezethessék a programot.

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték, takarították a közterületet a Börtön a városért programban résztvevő rabok. Szemben a megszokott létszámmal most csak tizennégyen jöhettek az Érsekkertbe, néhány ember büntetésből maradt a falak között; még mindig kiváltságot, jutalmat jelent bekerülni a kint dolgozó csapatba.
A helyszínen tanulmányozták a kinti foglalkoztatást a tököli fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetének szakemberei, ők is szeretnének elindítani egy ilyen vagy ehhez hasonló programot.
Tökölön is szeretnék a program pozitívumait hasznosítani – mondta a gazdasági vezető, Eőry Gábor. Fontosnak tartja, hogy a börtön és a város együttműködjön, és ebből az együttműködésből mindenki profitáljon.
A fogvatartottak az őszi lombgyűjtésben segítettek a Városgondozásnak. Gereblyéztek, összeszedték a lehullott leveleket az Érsekkertben, ezzel a vadgesztenye aknázómoly elleni megelőző védekezést is elvégezték.