Advent – kettős keresztet állít a Jobbik

Advent első vasárnapján kettős keresztet állít a Jobbik- jelentették be sajtótájékoztatón. A párt két képviselője az önkormányzati munkáról is beszélt. Bognár Ignác azt mondja: továbbra is hangoztatni fogják a véleményüket – annak ellenére, hogy a Fidesz abszolút többségben van mind a közgyűlésben, mind a bizottságokban.

Kettős keresztet állít vasárnap a Jobbik a Széchenyi utcán. A helyet a várossal egyeztetve választották ki – mondta Tóth István, a Jobbik önkormányzati képviselője. Három évvel ezelőtt állított először a párt kettős keresztet Egerben; a karácsony és az advent valódi értelme nem a vásárlás – erre próbálják meg felhívni az emberek figyelmét.
Bognár Ignác, a párt városi elnöke arról az egy éve életbe lépett rendeletről beszélt, amelyet a Magyar Gárda ellen hoztak. Bognár szerint a rendelet megalkotói ugyanúgy fogják magukat szégyellni néhány év múlva, mint azok, akik hatvan évvel ezelőtt feloszlatták a szerzetesrendeket. Bár tavasszal kormányváltás történt, ezen a rendeleten semmit sem változtatott az ország új vezetése. Bognár szerint ez üzenet a nemzeti radikális oldalnak.
A két képviselő beszámolt a közgyűlési tapasztalatairól is. Tóth István azt nehezményezi, hogy későn kapják meg az anyagokat, két nap alatt egy bizottsági tag nem tud felkészülni, majd felelősen dönteni. Úgy látják, hogy a Fidesz a közgyűlést és a bizottságokat is uralja abszolút többségével. Ennek ellenére nem adják fel, a véleményüket továbbra is el fogják mondani.