Tehetségsegítés

A megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézmény csaknem tízmillió forintot nyert pályázaton tehetségsegítő hálózati együttműködés kialakítására. A júniusi projektnyitót követően már több programot szerveztek. A kerecsendi és gyöngyösi események után ezúttal Egerben rendeztek Tehetségnapot „Ügyes kezek – kreatív elmék” címmel.

Az egri Tehetségnap keretében elsősorban szakmai, mesterségbeli, valamint a vállalkozói és kezdeményezőkészség néhány sikeres példájával ismerkedhettek meg az érdeklődők. A diákvállalkozások lehetőségeiről a Junior Achievement Magyarország regionális fejlesztési menedzsere, Kapusi Gabriella tartott előadást, majd az egri Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola 9. évfolyamos diákjai beszéltek a náluk induló diákvállalkozói programról.
Az ehhez kapcsolódó tananyag elsősorban csoportmunkára épül. Jövőre már konkrét vállalkozást szeretnének indítani a gyerekek.
A vállalkozásokhoz szükséges kompetenciák megalapozását már az általános iskolákban el kell kezdeniük a pedagógusoknak. A pályázat a tanárok továbbképzésére is nyújt anyagi forrást.
A Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Intézmény munkáját 17 együttműködő partner, így többek között a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is segíti.
A program részeként később Komplex művészeti, illetve Verpeléten Roma kulturális tehetségnapot szerveznek, de versenyek, szakmai konzultációk lesznek. Létrehozták a megyei tehetségsegítő tanácsot. A júniusig tartó program részleteit külön honlapon teszik közzé.