Az infláció mértékét követik a tarifaemelések

Az infláció mértékét követik a jövő évre vonatkozó tarifaemelések – döntött az egri testület. A buszközlekedés 3,5%-al drágul, majdnem ennyivel a kéményseprés, a víz – csatornadíj átlagosan 4,6 % – al kerül többe, a szemétszállításért pedig 3,7 %-kal kell többet fizetni jövőre. Az önkormányzat 3,5 milliós rendkívüli működési támogatást ad az Egri Futball Klubnak.

Az autóbusz-közlekedés fejlesztéséről számolt be a szolgáltató az ülésen. Elhangzott, a forgalom az elmúlt öt évben 30%-al csökkent, újra kell gondolni a vonalhálózatot és a menetrendet. A tervekről a szolgáltató egyeztet a képviselőkkel. Jövőre megszűnik az egyvonalas bérlet, az emelés 3,5 %-os lesz. A kéményseprés 3,6%-al kerül többe, a kéményvizsgálat 3,3%-al. Az ivóvíz 4,96%-al drágul, a csatornadíj 4,29%-al, a szemétszállításért 3,7 %-kal kell többet fizetni jövőre. A Felsőváros Szabályozási Tervének kapcsán kérdésre válaszolva Rázsi Botond alpolgármester elmondta, keresik a megoldást arra, hogy az idén is legyen jégpálya. A költségvetési beszámoló kapcsán Habis László elmondta, a korábban tervezett működési hitelfelvételre nem lesz szükség, az a cél, hogy olyan gazdasági helyzetet teremtsenek év végére, ami nem terheli meg a jövő évet. A város a 2 milliárdos kötvényen túl 900 milliós fejlesztési hitelt vesz fel, ennek nagy részét jövőre érvényesítik, beruházásoknál. A város 8000 eurót nyert a jövő tavaszi Európa nap megrendezésére – számolt be Orosz Ibolya tanácsnok. A város 3,5 millió forint működési támogatást ad az Egri Futball Klubnak.
December 9-én, 15 órától közmeghallgatás lesz.
Az egri testület ebben az évben még egy ülést tart, december 16-án, a képviselők látogatást tesznek az Egri Rendőrkapitányságon.