Asztalitenisz: Magyarország – Olaszország 3-0

A magyar női asztalitenisz válogatott 3-0-ra nyert Egerben az olaszok elleni Európai Nemzetek Ligája selejtezőn, így csoportjában már a továbbjutó, második helyen áll. A Lovas Petra, Pergel Szandra, Ambrus Krisztina összetételű magyar csapat csak egy szettet engedélyezett a jelentősen megfiatalított olaszok ellen.

A tavaly áprilisi magyar-román összecsapás után ismét Egerben fogadta soros ellenfelét a magyar női válogatott. A fővédnökséget vállaló Habis László polgármester és dr. Ternyák Csaba egri érsek köszöntője után a Sancta Maria Általános Iskola és Gimnázium kórusa énekelte el a két ország himnuszát, majd következtek a mérkőzések. Az olaszoknál már az előzetesen bejelentetthez képest is jelentős fiatalítást kellett végrehajtania Bátorfi Csillának. A rutinos Stefanova, valamint Turrini helyett két fiatal, Trotti és Ridolfi érkezett Vivarelli mellett, így magyar oldalon Póta pihent. Az első egyesben a német Bundesligában szereplő Lovas Trotti ellen gyorsan realizálta a kettejük között a világranglistán levő 500 helyezést egy sima 3-0-val. Pergel és Ridolfi négyszettes meccse is magyar győzelmet hozott, majd a fiatal Ambrus Krisztina szép játékkal 3-0-ra nyert Vivarelli ellen, vagyis a három egyes után véget is ért a mérkőzés.
A szervezők megint kitettek magukért, 711-en látták a magyar csapat második győzelmét. Az iskolák közül a Szilágyiból jöttek a legtöbben. A szakvezetők Lisa Ridolfit és Ambrus Krisztinát választották a találkozó legjobbjának.