Kupa-ezüst a ZF-Egernek – Putnok-Egri FC 1-1

A ZF-Eger férfi vízilabda csapata 9-6-ra kikapott a Magyar Kupa-döntőben a Honvédtól. A férfi vízilabda OB I/B-ben elvesztette veretlenségét az eddig hibátlan mérleggel büszkélkedő Eszterházy Károly Főiskola együttese, miután két góllal alulmaradtak a fővárosi Ybl ellenében. A labdarúgó NB III-ban az őszi utolsó előtti fordulóban a harmadik Putnok vendégeként játszott döntetlent az Egri FC csapata. A hétvégi gyerektornán a 2002-es korosztályban gyöngyösi siker született – hétvégi sportösszefoglaló következik vízilabda és labdarúgás sportágakból.

A ZF-Eger férfi vízilabda együttese idén is bejutott a Magyar Kupa döntőbe, miután szombaton az elődöntőben újra, ezúttal 9-3-ra legyőzték a Szeged gárdáját. A vasárnapi döntőben a Ferencvárost búcsúztató Honvéd következett. Szivósék a csoportmeccshez hasonlóan jó játékkal ismét legyőzték az egrieket, akiknek így maradt az egyébként ötödik Kupa-ezüst.
A férfi OB I/B-ben megszakadt a Főiskola eddigi hétmeccses veretlenségi sorozata. A fővárosi Ybl a második félidő után fordított az addig vezető egriek ellen és nyert 13-11-re. A másik egri csapat, a Vízmű 17-6-ra kapott ki a Szegedi Vízipóló Sulitól.
A labdarúgó NB III-ban az őszi utolsó előtti fordulóban a harmadik Putnok vendégeként játszott rangadót a listavezető Egri FC. A hazaiak Sápi révén a 19. percben szereztek vezetést. Utána hiába játszott mezőnyfölényben a vendég Eger, veszélyesebb helyzetei mégis a Putnoknak voltak. A döntetlent jelentő egri találat a 92. percben született egy kapu előtti kavarodás után, a csereként beállt Kálmán jóvoltából.
Az utolsó forduló előtt továbbra is hét pont az egriek előnye, mert az üldözők közül a Balmazújváros is döntetlent játszott. Szombaton az Ózd ellen, hazai környezetben zárul az őszi szezon.
A nemzetközi utánpótlás labdarúgó torna első hétvégéjén a Gyöngyös 2002-es korosztályú csapata révén egy aranyérem került Heves megyébe. Ezen kívül az egriek, az Egri Focisuli 2002-es és az Egri FC 1998-as csapata végzett a harmadik helyen. A páratlan, 1997-es, 1999-es és 2001-es korosztályok december 4-én és 5-én játszanak.