A bányászat lehetőségei

A Bányászati törvény módosításával nagyobb teret kaphat Magyarországon a megújuló energiaforrások, például a geotermikus energia felhasználása. Többek között ez is szóba kerül a három napos, Egerben rendezett konferencián, amelyen a bányászat aktuális kérdéseiről tájékoztatják a szakembereket.

A Bányászat és geotermia című konferencián azokról a lehetőségekről esik szó, amelyek a bányászatnak köszönhetően fontosak a gazdaság szempontjából. Mint elhangzott, elsősorban a geotermikus, a megújuló energia felhasználása a fő cél, tekintve, hogy a rendszerváltás óta mindössze három belszíni fejtés működik, a legtöbb bányát bezárták.
Hazánk ásványi anyagokban nem szegény, készleteink átlagosnak mondhatók nemzetközi viszonylatban, ezért vannak fejlesztési lehetőségek a bányászatban, ezzel az energiaellátásban.
A konferencián Sós István alpolgármester emelte ki a város ilyen jellegű adottságait, elsősorban a geotermia terén, illetve megemlítette a tervezett biomassza fűtőmű építését, amely szintén környezetbarát módon segítheti Eger energiaellátását.
A megye részéről Szabó Róbert, a közgyűlés alelnöke számolt be az önkormányzat elképzelésiről.

MEGOSZTÁS
Előző cikkLibalakoma
Következő cikkFeltöltik a völgyet