IV. Kacsa Fesztivál

Az egri művészek mellett számos kiskacsa mutatta be alkotásait a IV. Kacsa Fesztiválon. Mozgóképekkel, irodalmi és zenés előadásokkal, képzőművészeti alkotásokkal várták a Templom Galériában az érdeklődőket. A rendezvényt az Egri Kulturális és Művészeti Központ mellett idén először Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatta.

A Kacsa Fesztivál a kultúra különböző területein tevékenykedő, baráti társaságból indult útjára. A barátok a kocsmai beszélgetések alkalmával úgy gondolták, létrehoznak egy könnyed, kulturális rendezvényt. A Kacsa Fesztivált negyedik alkalommal rendezték meg a Rossztemplomban. Az ötlet kitalálója Zsolnay László, művészettörténész volt.
Az egy órás rendezvényen mozgóképeket, Numan István gyermekverseit és Kácsor Zsolt készülő regényét is bemutatták. Az érdeklődők többek között megtekinthették Mezei László olajképeit, Bilku Krisztián fotóit, Bányai Katalin és Numan István alkotásait is. A fesztiválon a felnőtt kiállítók gyermekei , a kiskacsák is bemutatkoztak. Az esten az Ethnofil zenekar is fellépett.