Erkel Ferenc emlékülés

Erkel Ferenc születésének 200. évfordulójára emlékeztek az Eszterházy Károly Gyakorlóiskolában. A rendezvény előadói azt a korszakot próbálták bemutatni, melyben a magyar zeneszerző élt és alkotott. A gyakorlóiskola 9. alkalommal szervezett az Eszterházy Károly Főiskolával együttműködve történelmi emlékülést.

Az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola az Eszterházy Károly Főiskolával együttműködve 2002 óta szervez történelmi emléküléseket. A program a Balassi Intézet és számos egri szervezet támogatásával valósult meg. A rendezvény alkalmas arra, hogy a diákok vetélkedők keretében ismerkedjenek meg az adott korokkal, korszakokkal. A szervezők arra is törekednek, hogy az oktatók az emlékülésen elhangzottakat a tanórákon is tudják hasznosítani.
Az idei rendezvényen Erkel Ferenc születésének 200. évfordulójára emlékeztek.
Az előadók azt a korszakot próbálták bemutatni, melyben a magyar zeneszerző élt és alkotott. Az érdeklődők Erkel Ferenchez kapcsolódóan történelmi, zenei és irodalmi témájú előadásokat hallhattak. 2011-ben a Rákóczi szabadságharc befejezésének 300. évfordulójára emlékeznek a rendezvényen.