Új elnök a polgári kör élén

Misz József személyében új elnököt választott az Egri Végvár Polgári Körök Egyesülete. Csákvári Antal, aki hat éven keresztül vezette az egyesületet, nem vállalt tovább vezető szerepet. A leköszönő elnök úgy látja: itt, Egerben polgári körösként tudtak tenni azért, hogy az országnak is és a városnak is újra polgári értékeket valló kormánya, vezetése legyen, és képesek voltak segíteni a magyarság összetartozását is.

Az elmúlt évben több kulturális rendezvényt tartottak, részt vettek a nemzeti ünnepek alkalmából tartott városi ünnepségeken, a polgári körösök szerveztek megemlékezést október 6-ára, és gyertyagyújtással emlékeztek a sortűz áldozataira tavaly decemberben – számolt be a közgyűlésen az elnökség a 2009-ben végzett munkáról. Csákvári Antal leköszönő elnök szerint fontos volt, hogy Eger polgárai, a város és intézményei segítségével 33 gyergyószentmiklósi diákot és tanárt tudtak vendégül látni egy hétre. Ezt a programot a város 48 ezer forinttal támogatta.
Ősszel az egri polgári körösök a kárpátaljaiakhoz juttattak el 47 ezer forint értékű adományt. A szállítmány vitaminokból állt, a magyarlakta Mezőgecse kért segítséget a H1N1 leküzdéséhez.
Csákvári Antal, aki 2004 óta vezette az egri polgári kört, most leköszönt. Nem kíván sem elnök, sem elnökségi tag lenni a továbbiakban. Úgy látja: amit vállalt, azt sikerült véghezvinnie, így például sokat tettek a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának erősítéséért, s azért, hogy Egernek és az országnak ismét polgári értékeket valló vezetése, kormánya legyen.
A közgyűlésen jelen lévők megköszönték az eddigi elnök munkáját, majd a csaknem százfős tagság új elnökséget választott. Az Egri Végvár Polgári Körök Egyesülete új elnöke az eddigi alelnök, Misz József lett, alelnök Illés Gyuláné, Zsolczai József és Király József, főtitkár Mátyus Éva.