Informatikai fejlesztés a városi oktatási intézményekben

Pályázaton közel 200 millió forintot nyert Eger a város kezelésében levő oktatási intézmények informatikai fejlesztésére. Ennek keretében jövő júniusig négy általános és hét középiskola 180 millió forint értékben kap különböző, a tanítást segítő informatikai felszereléseket.

„A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” című pályázatot még 2007-ben hirdetették meg, melynek beadási határideje 2008. májusában volt. Többszöri aktualizálás után idén október 26-án kapta kézhez a város a támogatói szerződést, ami 195,5 millió forintról szól. Ezt az összeget a városi kezelésben levő általános- és középfokú oktatási intézmények informatikai fejlesztésére fordítják – mondta a projekt bemutatása kapcsán Habis László polgármester. A keretösszeg nagy részéből, 179 millió forintból – közbeszerzési eljárás után – különböző, az oktatást segítő informatikai eszközöket vásárolnak, amit a projekt zárásáig, 2011. június 26-ig kell az intézményekhez eljuttatni.
A nyertes pályázat lehetőséget ad felkészíteni a pedagógusokat ezeknek a modern eszközöknek a használatára. Erre 15 millió forintot használhatnak fel. Mint azt Rázsi Botond alpolgármester, a Pásztorvölgyi Iskola korábbi igazgatója és Bodnár Gábor, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola vezetője hozzátette, több iskolában már régóta eredményesen használják például az interaktív táblákat, de eddig kevés ilyen eszköz állt rendelkezésre.