Magyar Kupa-selejtező: Egri FC – Budapest Honvéd FC 0-3

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő első mérkőzésén hazai pályán fogadta az NB III-as Eger az NB I-ben szereplő Budapest Honvédot. A 62. percig 0-0 volt az állás, ezt követően negyedóra alatt háromszor vették be Illyés kapuját a vendégek. A visszavágót november 23-án, kedden, a kispesti Bozsik Stadionban játsszák.

Az NB I-es ellenfél – még akkor is, ha nem a legjobb összeállításban lépett pályára és hétköznap, munkaidőben szerepelt Egerben – közel 1000 nézőt vonzott a lelátóra. Az egriek jól szervezett védelmével az első félidőben nem tudott mit kezdeni a Honvéd. Lényegében helyzet nélkül ment le az első 45 perc. Fordulás után fokozta a nyomást a fővárosi együttes, amit a befújt lesek száma is jelzett. A 62. percben Bojtor elfutása és a fiatal Bajner fejesgólja megtörte a jeget. Hiába állították ki öt perccel később a bírónak beszóló Cuerdát, rá két percre büntetőhöz jutott a Honvéd. Megint Bojtor viharzott el a balszélen, de Káposzta a 16-oson belül visszahúzta. A 11-est Akassou lőtte be. Újabb öt perc múlva már 3-0 volt a vendégeknek. Bardi saját térfelén eladta a labdát. Sós a csereként beállt Rouanit indította – szintén a saját térfeléről -, aki nem hibázta el a ziccert. A végén még Busainak volt egy nagy helyzete, de Sadjo és a kapus Tóth Iván együttesen hárított.
– Helytálltunk, bár természetesen abban bíztunk, hogy talán gólt tudunk elérni. Nem sikerült, de én azt gondolom, hogy ettől függetlenül helytállt a csapat. Nagyon tetszett az, hogy a szurkolók a csapat mellett álltak és végig buzdítottak bennünket. Úgy gondolom, ők is értékelték azt a melót, amit a játékosok végeztek a pályán és ők is úgy ítélték meg, hogy ez a realitás a két csapat között – mondta a meccs után László István, az Egri FC szakmai igazgatója.
– Az elvárásom természetesen az volt, hogy már az első meccsen győztesen hagyjuk el a pályát. Az első félidőben talán túlságosan is biztonsági játékra törekedtünk tudva, hogy az Eger jó csapat. Jól zárták le előttünk az üres területeket, taktikailag jól megszervezték védelmüket, ezért nem túl izgalmas első félidőt produkáltak a csapatok. Fordulás után az első gól és a folyamatos nyomás megtörte őket, így meglett a várt győzelem is – nyilatkozta Massimo Morales, a vendégek edzője.
A második mérkőzés eredeti, MLSZ által kiírt időpontja december 12, de a két csapat megegyezése értelmében már november 23-án, kedden 17 órától lejátsszák a visszavágót a kispesti Bozsik Stadionban.

Magyar Kupa 5. forduló – nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. 2010 november 9.
Egri FC – Budapest Honvéd FC 0-3 (0–0)
Eger, Városi Stadion, 800 néző. Vezette: Radványi Ádám (Márkus Tamás, Pápai Zoltán).
Eger: Illyés – Szűcs, Káposzta, Kiskapusi, Debreceni D. – Vén (Kéki 71.), Zováth, Romhányi (Kotula 80.), Busai – Hamar (Bezzeg 65.), Bardi. Edzők: László István, Lengyel Lajos.
Honvéd:Tóth I. – Sadjo, Cuerda, Debreceni A., Horváth – Akassou, Coira – Rufino (Rouani 57.), Bojtor, Sós – Bajner (Botis 71.). Edző: Massimo Morales.

Gólok: Bajner (63.), Akassou (70. – 11-esből), Rouani (75.)
Sárga lapok: Romhányi (55.), Káposzta (70.)
Piros lap: Cuerda (68.)

További keddi eredmények:
MTK – Győri ETO 0-0
Pápa – Újpest 1-3
Videoton – Haladás 3-0

Következik:
NB III. Mátra-csoport, 13. forduló:
Monor, 2010. november 13., szombat, 13:30
Monori SE – Egri FC