Férfi vízilabda OB I: ZF-Eger – ASI DSE 14-5

A férfi vízilabda OB I-ben két felvezető jellegű mérkőzésen van túl a ZF-Eger együttese. Vargáék pénteken Budapesten nyertek 10 góllal az OSC ellen, majd másnap, az első hazai meccsen kilenccel verték az OB I/B-ből bajnokként felkerülő Angyalföldi Sportiskolát.

A 105. férfi OB I 13 csapattal indult, mivel az OB I/B-s bajnok Angyalföldi Sportiskola vállalta a legjobbak közötti indulást és az OB II bajnoka, a Debrecen is egy osztályt kihagyva – kérésükre – az OB I-ben indul. Az elmúlt évek menetrendjéhez hasonlóan a komoly rangadók előtt könnyebb ellenfeleket kaptak a nagycsapatok. Az egriek az első fordulót, ellenfél híján kihagyták, majd sorrendben az Újpest, valamint az elmúlt hétvégén az OSC és az OB I-es újonc Angyalföldi Sportiskola következett. A lilákat 17-7-re, míg az orvosegyetemistákat 14-7-re győzték le Vargáék. A Vasas II-nek is nevezhető ASI volt az első hazai ellenfél, akik ellen már az első negyedben megnyugtató, 7-1-es előnyt szorgoskodtak össze az egriek. A Szécsit, Kis Gábort és Bindert nélkülöző csapat 14-5-re nyert.
Ez a hét már jóval komolyabb lesz. Kedden, 18 órától az ötödik fordulóban a Szeged lesz az ellenfél Szegeden, majd szombaton az Euroliga legjobb 16 csapata között, a csoportkör első meccsén a spanyol bajnok Barceloneta következik. Az Euroliga D-csoportjában a spanyolokon kívül a Varga-testvéreket a soraikban tudó Rijeka és a JUG Dubrovnik a további ellenfél.