Labdarúgó NB III: Egri FC – Gyöngyösi AK 1-1

A labdarúgó NB III. Mátra-csoportban hét pontra csökkent a listavezető egriek előnye, mivel a Gyöngyös elleni megyei rangadón 1-1 lett a végeredmény. A vendég gyöngyösiek egy talált góllal szereztek vezetést az első félidőben, amire az egrieknek csak kilenc perccel a vége előtt sikerült válaszolni. Kedden Magyar Kupa-mérkőzés következik az NB I-es Budapest Honvéd ellen, hazai környezetben.

A mérkőzés esélyese egyértelműen a kilenc pont előnnyel listavezető Eger volt, de azért sport a sport, hogy néha a boruljon a papírforma. Ez történt a hétvégi megyei rangadón is.
Az első félidőben a kék mezes hazaiak szinte végig a vendégtérfélen járatták a labdát, de igazi helyzetekig csak ritkán jutottak el. A 26. percben helyzet nélkül szerzett vezetést a Gyöngyös. Debreceni a saját 16-osa előtt Zováth felé passzolt, de nem számolt azzal, hogy Tatár is rárajtolt a labdára. Mindketten elestek, Káposzta hazaadta a labdát, amit Illyés igyekezett azonnal játékba hozni. A passz két egri védő közé ment, akik nem ezt várták, talán Tatárt és Zováthot figyelték, így a szabad labdára Fülöp csapott le és rúgta a hálóba – 0-1.
Az első igazán veszélyes egri helyzetre a 41. percig kellett várni. Debreceni jobbról beívelt labdáját két vendég védő közül, 11 méterről Bardi fejelte kapura, de Halasi jó reflexszel a léc alól tornázta ki azt. A második félidőben állandósult az egri fölény, egyre nagyobb nyomás nehezedett a gyöngyösi védelemre. Kilenc perccel a vége előtt szabadrúgásból egyenlített az Eger. A 25 méterre letett labdának Vén futott neki, aki ballal a rövid oldalt lőtte ki. Halasi későn eszmélt – 1-1. A végjátékban mindent megpróbált az Eger, de Hamar fejesénél Szilágyi, míg Debreceni lövésénél Halasi tisztázott.
A 12. forduló után továbbra is az Eger áll az élen, de már csak hét pont az előny a két közvetlen üldöző, a Balmazújváros és a Tiszaújváros előtt. Kedden 13:30-tól Magyar Kupa-mérkőzést játszanak az egriek a legjobb nyolc közé kerülésért az NB I-es Budapest Honvéd ellen, hazai környezetben.

NB III. Mátra-csoport, 12. forduló. 2010 november 6.
Egri FC – Gyöngyösi AK-YTONG 1–1 (0–1)
Eger, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Kujbus László (Kátai Gábor, Zám László).
Eger: Illyés – Szűcs, Káposzta, Kiskapusi, Debreceni – Vén, Zováth, Romhányi – Hamar, Bardi, Kálmán (Busai 76.). Edzők: László István, Lengyel Lajos.
GYAK: Halasi – Oravecz, Nagy Á., Szilágyi N., Vidra – Tatár (Pilinyi 29.), Tari (Csoszánszki 46.), Hajlinger (Tóth T. 81.), Fülöp, Czéh – Bódis. Edző: Nagy Gábor.

Gólok: Fülöp (26.), Vén (81.)
Sárga lapok: Romhányi (85.), ill. Nagy Á. (50.), Bódis (72.), Fülöp (78.).

További eredmények:
FC Tiszaújváros – Dunakeszi Vasutas SE 5-1
Salgótarjáni BTC – Monori SE 2-2
Rákosszentmihályi AFC – Hevesi LSC 2-0
Ózdi FC – Balassagyarmat VSE 3-0
Putnok VSE – Rákosmenti KSK 1-0
Balmazújvárosi FC – Vasas II 3-2
Tura VSK – Felsőtárkány SE 2-0

Következik:
Magyar Kupa 5. forduló, a legjobb 8 közé kerülésért, 1. mérkőzés
Eger, Városi Stadion. 2010. november 9., 13:30
Egri FC – Budapest Honvéd FC

NB III. Mátra-csoport, 13. forduló:
Monor, 2010. november 13., szombat, 13:30
Monori SE – Egri FC