Iszapkárosultakon segít Andornaktálya

Jótékonysági bált szervezett a hétvégén az iszapkárosultak javára Andornaktálya önkormányzata. A település művelődési házában a helyi kórusok mellett zenekarok, együttesek is színpadra léptek. A lakosság felajánlásaiból több mint 200 ezer forint gyűlt össze.

Nyár végén elmaradt a szüreti mulatság Andornaktályán, a hagyománnyá vált rendezvényre elkülönített összeget akkor az árvízkárosultak megsegítésére ajánlották fel. Legutóbb azonban mulatozás közben adakoztak a község lakói, az önkormányzat ugyanis jótékonysági bált szervezett most az iszapkatasztrófa áldozatainak javára.
„Azt hiszem, mindenki átérzi a bajbajutottak sorsát, mi is kerülhetnénk ilyen helyzetbe. Ha tudunk segíteni, miért ne tennénk meg. A lakosság részéről ez egy nagyon szép példája az összefogásnak” – mondta Vámosi László Andornaktálya polgármestere.
A falu civil szervezeteinek tagjai, az asszonykórus, a falukórus adott műsort, de több helyi tehetség is bemutatkozott az Ady Endre Művelődési Házban. Ingyen léptek fel a helyi Kurul dobosok, a siroki Delta együttes, a Rejtező zenekar. A színpadon felállított adománygyűjtő dobozba sokan helyezték el felajánlásaikat, tombolát árusítottak, büfét nyitottak. A rendezvényen a helyi polgárőrség vezetője a szervezet nevében 25 ezer forintot adott át a polgármesternek.
„Ezt a pénzt nem használtuk fel, egy elkülönített összegről beszélünk. Mivel rászorult emberekről van szó, úgy gondoltuk, hogy felajánljuk.”-mondta Antal Csaba az Andornaktályai Polgárőr Egyesület vezetője.
A felajánlásokból, a büfé és a tombolabevételből több mint 200 ezer forint gyűlt össze. A település önkormányzata már felvette a kapcsolatot Kolontár és Devecser polgármesterével, az adományt a napokban közvetlenül hozzájuk juttatják el.