Ne akarják átverni a közvéleményt! – kéri a megye volt elnöke

Ne akarja lerombolni a Fidesz az elmúlt évek eredményeit Heves megyében. A Heves Megyei Önkormányzat nem jobb és nem rosszabb körülmények között gazdálkodott, mint a többi megye – írja Sós Tamás a megye volt elnöke Horváth László állításaira reagálva.

Dr. Sós Tamás közleménye

“A FIDESZ ne akarja az elmúlt időszak eredményeit lerombolni Heves megyében! A Heves megyei Önkormányzat nem jobb és nem rosszabb körülmények között gazdálkodott, mint a többi megye.

A 18 fideszes vezetésű megye átlagához képest lényegesebben kevesebb kötvényt bocsátottunk ki, ezek a fejlesztésekhez voltak szükségesek, melynek köszönhetően országosan is kiemelkedő, egyedülálló fejlesztéseket tudtunk megvalósítani. Felelős, takarékos gazdálkodást folytattunk, rendben tudtuk átadni a megyét a fideszes vezetésnek. A kötvényből idáig csak nyereségünk származott, kamatot nem kellett fizetni, pluszbevételünk volt 2008-ban 2009-ben és ebben az esztendőben is, több 100 milliós értékben.
Ne tévesszék meg a lakosságot, ne dramatizálják a helyzetet és ne sokkolják a közvéleményt, ne magyarázkodjanak előre!
Horváth László magatartása álságos, hiszen ő maga is megszavazta a Parlamentben azt az előterjesztést, ami alapján ebben az esztendőben – amióta FIDESZ-kormány van – csökkent a megyei önkormányzat támogatása, ez július 1-től év végéig havi 100 millió forinttal, összességében pedig 600 millióval kevesebb támogatást jelent.
A Fidesz ne akarja bedönteni az önkormányzatokat, hiszen az önkormányzatok ebben a félévben kevesebb központi támogatást kaptak, és ezek után számon kérni, hogy rosszul gazdálkodunk, nos ez enyhén szólva is álságos.
Ami pedig a pénzintézetet illeti a mérleg kapcsán, a megyei önkormányzat részéről a költségvetési kérdések kezelésére nagy figyelmet fordítottunk. A Horváth úr által felvetett problémát sem a bank sem a könyvvizsgáló nem jelezte.”