Olvasd és játszd el!

Hat iskolából összesen tíz alkotás érkezett az olvasást népszerűsítő jelenetíró pályázatra. A diákok szórakozva művelődtek, és saját értelmezésükben vittek színpadra Gárdonyi-művekből fejezeteket. Jeleneteiket ünnepi gálaműsoron mutatták be a Gárdonyi Gimnázium dísztermében.

Az „Olvasd és játszd el” jelenetíró pályázatot a Gárdonyi Gimnázium és a Pedagógiai Intézet közösen szervezte általános és középiskolás tanulók részére. Az volt a feladat, hogy a diákok színpadra vigyék 2 Gárdonyi-mű, az Isten rabjai vagy A láthatatlan ember meghatározott fejezeteit. A cél az olvasás népszerűsítése az ifjúság körében.
Hat iskolából harminchat diák pályázott összesen tíz produkcióval. Ezeket a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium dísztermében adták elő október 30-án, az író halálának 88. évfordulóján.
A bemutatókat szakmai zsűri értékelte. Díjazták a legjobb szövegkönyvet, a legjobb csapatmunkát, a legjobb női és férfi főszereplőt, valamint a legjobb rendezést.
A szervezők remélik, hogy a diákok közelebb kerültek az olvasáshoz, és a jövőben folytatódnak majd az erre ösztönző programok.