Új korszak kezdődik a kórház életében

Megkezdődött a kórház átadás – átvétele, ezzel együtt az intézmény teljes átvilágítása, valamint annak az eseti bizottságnak a munkája, mely az elmúlt négy év felelőtlen megyei döntéseit vizsgálja. A fenntartó megyei önkormányzat elvárása az új vezetés felé, hogy emeljék a betegellátás színvonalát.

Az egészségügyi intézmények átvilágítására szakosodott Kft. megkezdi az egri kórház tételes átvilágítását, mondta Horváth László megyei elnök az átadás – átvétel kapcsán. Hozzátette, várhatóan év végéig elkészül a jelentés, ami tartalmazza az intézmény valós pénzügyi és szakmai helyzetét. Ezzel egy időben megkezdi munkáját a megyegyűlés eseti bizottsága, ami az elmúlt ciklus felelőtlen döntéseit vizsgálja gazdasági és politikai szempontból.
Fűtő László, a kórház vezetője úgy fogalmazott, nehéz feladat előtt állnak,komoly szakmai hiányosságokról vannak információik. Azt mondta, szeretnék azokat a dolgozókat visszahozni, akik korábban a HospInvesttel nem kötöttek szerződést és máshol találtak munkát, illetve azokat a dolgozókat is szeretnék foglalkoztatni, akik két éve nem tudtak elhelyezkedni. Horváth László azt is mondta, rövidesen lekerül a korábbi tábla az intézmény faláról.