Kézilabda: Magyarország – Szlovákia 29-28 és 28-17

A szlovákokkal közösen Egerben edzőtáborozott a januári, belgiumi világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi junior kézilabda válogatott. Két mérkőzést is játszottak a csapatok, mindkétszer a magyar fiatalok nyertek. A hétvégi eseményen jelen voltak a Magyar Kézilabda Szövetség képviselői is, akik együttműködési megállapodást kötöttek Eger városával és az Egri Városi Sportiskolával.

A kézilabda sportág további fejlődése érdekében a Magyar Kézilabda Szövetség együttműködési megállapodást kötött a várossal és a Sportiskolával, amit a szövetség részéről Nemcsik Balázs főtitkár, míg egri részről Habis László polgármester és Kovács Géza, a Sportiskola igazgatója írt alá.
Az aláírás után, szombaton felkészülési mérkőzést játszott egymással az Egerben edzőtáborozó magyar és szlovák férfi junior válogatott. A mezőkövesdi Rosta István által irányított magyar csapat végig kézben tartotta a meccset. Az irányító Takács Bence, az átlövő Ancsin Gábor és az Egerből indult, de ma már a Mezőkövesdben szereplő Zele Dániel eredményes játékával 29-28-ra nyert a magyar válogatott.
Januárban világbajnoki selejtezőn szerepelnek a magyarok Belgiumban a lengyelek, a románok és a házigazdák legjobbjai ellen. Csak a csoportelső jut tovább a görögországi, nyári vb-re.
Vasárnap újabb mérkőzést játszott egymással a két együttes, amit ismét a magyarok nyertek, ezúttal 28-17-re.