Shotokan világbajnokok köszöntése

A Shotokan Karate Stílusszövetség októberi, Franciaországban rendezett világbajnokságán részt vett magyar csapat 15 érmet szerzett. A világbajnokokat és a helyezetteket Habis László polgármester fogadta hivatalában.

Egy évvel ezelőtt Eger volt a házigazdája a Shotokan Karate Stílusszövetség világbajnokságának. Akkor 40 ország több mint 1000 versenyzője nevezett a Körcsarnokban rendezett vb-re. A franciaországi eseményen 33 ország 850 karatékája küzdött az érmekért. A magyar csapat két arany, négy ezüst és kilenc bronzérmet szerzett. A két világbajnoki címet a veterán kümite Csuhaj László, Varga Csaba, Eged László, illetve a formagyakorlatokat bemutató Juhász Ferenc, dr. Valent Mihály, Lévai Béla összetételű csapat nyerte, akiket fogadott a városházán Habis László, Eger polgármestere is. Juhász Ferenc a Shotokan Karate Stílusszövetség elnöke a további tervekről is beszámolt.
Jövőre Európa Kupát és budo gálát szeretnének rendezni Egerben. A város segítségét megköszönve Juhász Ferenc a 2009-es egri világbajnokságról készült film egy példányát és az idei világbajnoki kupa másolatát nyújtotta át a polgármesternek.
A 44 versenyzőt, 8 bírót és 3 edzőt felvonultató magyar csapat összesítésben a hatodik helyen végzett az éremtáblázaton.